Sri Lanka -kiertomatka (3 päivää)

1. PÄIVÄ: Aloitamme retken Hikkaduwasta ja lähdemme taksilla kohti Yalan luonnonpuistoa. Ajamme pitkin etelärannikon kaunista rantatietä. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on hollantilaisten vanha linnoituskaupunki Galle. Gallesta jatkamme matkaa Mataran kaupunkiin ja tutustumme buddhalaiseen temppeliin, jossa sijaitsee mm. saaren korkein istuva Buddhapatsas (35 m). Tangallassa on mahdollisuus seurata perinteistä kalastusta. Iltapäivällä saavumme Yalaan, jossa majoitumme hotelliin. Illalla lähdemme safarille luonnonpuistoon, jossa toivoaksemme pääsemme tutustumaan saaren monipuoliseen eläinlajistoon – tietysti turvallisesti jeepistä käsin.


. 

2. PÄIVÄ: Aamulla 9.20 lähdemme kohti Nuwara Eliyaa, valon kaupunkia. Pysähdymme ensin Ellan kaupungissa, jossa käymme vesiputouksella. Jatkamme retkeä noin kaksi ja puoli tuntia kestävällä junamatkalla Perillä Nuwara Eliyassa tutustumme maailman kuuluisimpiin teeviljelyksiin. Seutu on vuoristoista, ja viileämpään ilmaan on syytä varautua pitkähihaisella paidalla. Pääsemme myös kurkistamaan tehtaaseen, jossa valmistetaan maailman parasta teetä. Tehtaassa on mahdollisuus maistaa erilaisia teelaatuja ja tehdä tuliaisostoksia. Matka jatkuu kohti saaren pyhää kaupunkia Kandya, jossa majoitumme siirtomaavallan aikana rakennettuun hotelliin. Ennen illallista seuraamme vielä perinteistä kandylaista tanssiesitystä.

 

3. PÄIVÄ: Aamiaisen jälkeen tutustumme saaren kuuluisimpaan buddhalaiseen nähtävyyteen, Pyhän Hampaan Temppeliin. Temppeliin mentäessä yllä olisi oltava joko pitkä hame tai suorat housut. Myös olkapäät tulisi peittää joko paidalla tai huivilla. Kandyn naapurissa sijaitsevassa Peradeniyassa on mahdollisuus tutustua myös Aasian vanhimpaan kasvitieteelliseen puutarhaan. 

Saatuamme tällä erää kylliksemme Kandystä, lähdemme tutustumaan Pinnawelassa sijaitsevaan norsujen orpokotiin ja sen asukkaisiin. Ennen Pinnawelaa vierailemme kuitenkin maustepuutarhassa, josta on myös mahdollisuus ostaa monia eksoottisia mausteita. Paluumatkalla on haluttaessa mahdollisuus tutustua vielä Ratnapuraan, joka on yksi maailman kuuluisimmista jalokivikaupungeista. Illalla saavumme takaisin Hikkaduwaan.

Matkalla on mukana suomenkielinen opas.

Taukoja pidetään asiakkaiden toivomusten mukaisesti.

Hinta: 230 € (sis. matkat ilmastoidulla autolla, jossa säädettävät penkit, päivittäin yllin kyllin hedelmiä syötäväksi ja pullovettä juotavaksi, puolihoidon hotelleissa sekä pääsymaksut nähtävyyksiin).

 

 

Huom! Kolmen päivän kiertomatkalle osallistujille ilmainen kalastusretki!

 

Happy Tuna – Puh. 040 589 5098 (Suomi) +94 778 581 870 (Sri Lanka) Sähköposti: info@happytuna.fi Sivun alkuun