Hyödyllistä tietoa

Valuutta: Käypä valuutta Sri Lankassa on Sri Lankan rupia (LKR). Suomesta matkustettaessa parhaan kurssin saa joko euroilla tai Yhdysvaltain dollareilla, joita siis kannattaa ottaa matkakassaan. Luottokorteista Visa ja MasterCard käyvät isoimmissa liikkeissä. Automaatista voi rahaa nostaa Colombossa ja Kandyssä.

Rokotukset: Tavalliselle turistimatkalle lähtevälle riittää voimassaolevat jäykkäkouristus- ja poliorokotukset, sekä vaihtoehtoisesti joko gammaglobuliini- tai A-hepatiittirokotus. Vaikkakaan Hikkaduwan rannikkoalueilla ei tietääksemme ole tavattu malariaa, sisämaassa malariaepidemioita sitä vastoin on, joten malarianestolääkitys on suositeltavaa. Heliopar-tabletit saa apteekista ilman lääkärin reseptiä. Pitempään maassa oleskeleville, ja varsinkin maaseudulla liikkuville suositellaan Japanin aivokuume -rokotusta, sillä satunnaisia epidemioita esiintyy ympäri saarta.

Kielet: Pääkielet ovat sinhala ja tamili, mutta englantia puhutaan yleisesti.

Liikenne: Sri Lankassa on vasemmanpuoleista ja tiet verraten huonoja ja ruuhkaisia. Mikäli saarella kuitenkin haluaa liikkua itsenäisesti, on mahdollista vuokrata polku- ja moottoripyöriä, sekä autoja. Auton vuokraaminen kuljettajineen on myös verraten edullista. Busseilla ja junilla matkustaminen on suorastaan halpaa ja tarjoaa oivan tutustumismahdollisuuden aitoon srilankalaiseen elämänmenoon.

Matkapuhelimet toimivat Sri Lankassa, ja ainakin Hikkaduwassa sekä suuremmissa kaupungeissa tekstiviestien lähettäminenkin onnistuu yleensä ongelmitta.

 

Happy Tuna – Puh. 040 589 5098 (Suomi) +94 778 581 870 (Sri Lanka) Sähköposti: info@happytuna.fi Sivun alkuun